Кю Джонг започна своята благотворителна дейност с обявяването му за представител на ‘Heart Heart Foundation’. Кю прие да стане представител на фондацията, за да може да върне любовта дадена му от феновете. Относно доброволния труд той заяви:”Не го правя, защото смятам, че щом съм публична личност трябва да се занимавам с това. Винаги е било в ума ми и сега имам възможност да бъда представител на ‘Heart Heart Foundation’. Много съм развълнуван и ще вземам активно участие в благотворителната дейност.” Кю Джонг посъветва и феновете да се присъединят Кю лично ще приготвя храна за недохранени деца в кампанията „Топла храна” и ще вземе учатие в представление за подпомагане на младежи с увреден растеж. Отделно от това ще участва при указване на подкрепа на бедни държави.
Ким Кю Джонг направи специален подарък на недохранените деца
Кю Джонг, който завладя женските сърца с ролята на принц Шин в мюзикъла ‘Goong’ лично покани децата на 22ри във връзка с онлайн благотворителната кампания, която се прожеда. Бъдейки представител на Фондация Heart Heart, след края на мюзикъла Кю Джонг прекара време с тях. Той сподели: „След края на постановките на мюзикъла в Япония, бях много ангажиран както с подготовката на представленията в Корея, така и с албума си. Показах на децта как играя, говорихме, снимахме се. Да имам време да споделя това, което имам ме прави много щастлив. Ако съм дал щастие на децата през времето, в което бяхме заедно, нямам какво повече да желая.” Ким Кю Джонг ще участва активно в кампаниите на Фондация Heart Heart, които внасят светлина, там където цари мрак.