|
|
Автор | Съобщение |
---|
direndur
SS Young Saeng Team Брой мнения : 5414
| Заглавие: Re: Киномания 3/17/2011, 10:43 | |
| Малко позанемарихме тази тема, така че реших да я разцъкам пак Днес изгледах Ловците на роби и реших да го споделя с вас. Chuno/Slave Hunters Не се лъжете по това как започва сериала. Първи епизод те хвърля в една нищета, в един хан, там започва един бой между избягали роби и ловците на роби – Де Гил, генерал Че и Уангсонг. Начина по който Де Гил се отнася с робите му е спечелило името на чудовище. Виждайки това зрителят си казва, че филма едва ли ще му хареса… но в следващите епизоди се разкрива, че Де Гил всъщност не е лош човек – спасявайки заловените роби, той се грижи за приятелите си и обича истински една жена. Историята се развива по времето на Чосон, управлението на крал Инджо – 1648г. В двореца се играят страхотни мръснишки игри дирижирани най-вече от Левия министър. Единият син на краля е убит, а съпругата и децата му са изпратени в изгнание на остров, на който върлува чума. Там само едно от децата оцелява и бива строго пазено да не би да бъде спасено и да го възкачат на трона вместо другият кралски син. Хората, който искат да спасят детето са много и тяхната цел е да спасят и възстановят Чосон. Един от тях е набеденият за предател генерал Сонг Теа, приятел на убития престолонаследник. Той успява да се измъкне от робството и се запътва да спаси детето, започват да го преследват една камара народ, сред които Де Гил и зетят на Левия министър. По пътя си той бива спасен от една жена, избягала от сватбата си благородничка. Сонг Теа се влюбва в нея и заедно бягат (в последствие се женят), както от неговите, така и от нейните преследвачи – пратени от брат й и от съпруга й. В последствие тя се оказва избягалата робиня Оньонг на Де Гил , който е бил благородник, преди да убият семейството му (което е избито от брата на робинята, който се оказва и полубрат на Де Гил). Играта на котка и мишка, която си устройват Сонг Теа, Де Гил и зетят наподобява боят между Добрият, Лошият и Злият. През цялото гонене се разкриват различни черти от характерите на героите. Най-вече изпъква Де Гил с това до каква жестокост и с каква любов се отнася към нещата. Въпреки че е чудовище, когато мисли приятелите си за умрели страда жестоко, още по-разтърсващо е когато разбира, че полубрат му е убил семейството му, както и когато разбира, че дългогодишната му любов Оньонг се е омъжила не за кого да е, а точно за човека, когото преследва – Сонг Теа. Това преобръща целият му живот. Той е наистина раним и страхотен приятел понеже е купил къщи на генерал Че и Уангсонг. Той решава да работи заедно със Сонг Теа, за да спаси любимата си и да измъкнат Негово величество (детето) от преследвачите им. Това доказва на каква саможертва е готов в името на любовта си. Накрая на филма дори спасява Сонг Теа и умира, за да може той да продължи да защитава Оньонг. Невероятен филм, разтърсваща история. Тук са преплетени съдбите на няколко човека, както и няколко любовни истории, представени на фона на кралски интриги (вътре в страната, както и срещу Цин) и бунтарството на робите срещу благородниците. Няма как да ви предам с няколко изречения историята и въздействието й, затова ви препоръчвам да го гледате. Оста към сериала е също така въздействащ, но две от песните ми направиха особено впечатление, това са: MC Sniper и 30’s. |
| | | Lollipop
SS Min ♥ Kyu Team Брой мнения : 12676
| Заглавие: Re: Киномания 3/17/2011, 12:48 | |
| Иска ми се да го гледам, мн хора ми говорят за него... Колко епизода има? Дали някога ще ми остане време за това... Някой да е гледал 'Прица на Персия'? |
| | | direndur
| Заглавие: Re: Киномания 3/17/2011, 13:18 | |
| Чуно е 24 епизода и си заслужава гледането. Принцът на Персия има силна история и много ефекти, филма си го бива, но не го подреждам сред любимите си ;) |
| | | Insomnia
X-SS501TeamBG Брой мнения : 2131
| Заглавие: Re: Киномания 4/8/2011, 19:45 | |
| Хан Га Ин ми е любимата Корейска актриса....страшна е... <3
Тоз сериал така и не го гледах. Едва ли ще си го сваля скоро, но чувам и аз, че е много добър... |
| | | Lollipop
| Заглавие: Re: Киномания 4/9/2011, 10:16 | |
| И аз съм чувала само добри отзиви за филма... Много искам да го гледам, дано остане време за това... Още повече, че играе Kim Jae Wook - на мен той ми е любимец... |
| | | direndur
| Заглавие: Re: Киномания 4/9/2011, 12:11 | |
| Историята е страшно травмираща, аз затова и не го харесах. Не, че искам да те разубеждавам, нуна, но края е супер тъп. Аз също съм почитател на Хан Га Ин и Ким Нам Гил и те си изиграха ролите невероятно, но в този филм някак не ги доуцених, вероятно заради историята. |
| | | beti.1986
Triple S Брой мнения : 25
| Заглавие: Re: Киномания 4/11/2011, 06:00 | |
| Догледах My Princess не е нищо особено.Леко и забавно сериалче,малко претупаха финала ама нищо.По важно е ,че Song Seung-heon нито го биеха и нито умира на края отдавна не го бях гледала в такава забавна роля. |
| | | plamcy
X-SS501TeamBG Брой мнения : 1467
| Заглавие: Re: Киномания 4/11/2011, 10:12 | |
| My Princess не съм го гледала, аз обичам драма да има, сълзи и сополи да текат. Сега и аз съм хвърлила око на 'Bad Guy'. Доста добри отзиви чух, да видим дали ще си оправдае славата. |
| | | Lollipop
| Заглавие: Re: Киномания 4/11/2011, 10:27 | |
| За какво се разказва 'My Princess'? Може да ми хареса да го гледам, аз обичам леки филми без драми и сълзи... Последното, което гледах беше 'Цветът на магията' и 'Фантастична светлина'... Няма нищо общо с Азия освен с малката част с драконите, но екранизацията беше мн добра... Аз съм голям фен на творчеството на Тери Пратчет и да изгледам екранизацията на книги, включващи любимия ми персонаж, си беше разтапящо... Препоръчвам го на ценители на творчеството на Пратчет... |
| | | BlueRose
SS Hyun Joong Team Брой мнения : 12641
| Заглавие: Re: Киномания 4/11/2011, 10:53 | |
| В момента съм на "My Princess". Малко след половината серии съм. На мен ми харесва, забавен и лек. Обикновено момиче разбира, че е корейската принцеса. Президентът на голяма и влиятелна компания иска да върне монархията в страната. Момичето е настанено в двореца и обучавано от внука на въпросната компания как да се държи като кралска особа. Дядото смята да остави цялото си наследство на принцесата. Няма да разказвам, за да ти е интересно, ако го почнеш. |
| | | beti.1986
Triple S Брой мнения : 25
| Заглавие: Re: Киномания 4/12/2011, 06:30 | |
| Lollipop направо го почвай,на моменти щях да падна от стола от смех особено по време на обучението на принцесата.Song Seung-heon на моменти е голям образ,а и принцесата не е по назад. |
| | | Lollipop
| Заглавие: Re: Киномания 4/14/2011, 22:08 | |
| Дам, Бети, ще си го добавя към списъка... Та, хора, всички сте гледала Goong... Мисля, че само аз не съм оттък, а пък Кю ще изграе в мюзикъла, та реших да вляза в крачка с историята... Та, спомняте ли си това.... Толкова ми стана хубаво като го видях... Страхотно, нали? |
| | | Sunshine
X-SS501TeamBG Брой мнения : 3155
| Заглавие: Re: Киномания 4/14/2011, 22:48 | |
| И аз не съм гледала Goong :) Но сега започнах с 5-ти сезон на Ghost Whisperer и след това почвам него,без това от доста време му се каня,а пък сега като знам,че Кю ще играе главната роля в мюзикъла съм още по-навита да го гледам и да се запозная с персонажите :) А това капсче е уникално :)
Относно "My princess" и на него му се каня,ама има време да го гледам и него :) |
| | | direndur
| Заглавие: Re: Киномания 4/15/2011, 08:44 | |
| "My princess" аз започнах да го гледам миналата седмица и вече съм на епизод 8 - много е забавен. Няма прекалено травмиращи и емоционални моменти, но няма и само комични случки - типично мой тип филмче. Song Seung-heon е страхотен в този филм, както и във всички останали. За щастие тук няма да умре, както беше в East of Eden, но и в този филм е изправен пред голяма дилема. Като го изгледам пак ще си изкажа мнението. Лоли, Жужи, много ще се забавлявате с Goong, честно. |
| | | Lollipop
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:06 | |
| Снощи за жалост имах възможност да изгледам само един епизод на Goong и съм мн объркана... Днес ще гледам 12... Хм... Този Шин Гун, много ме ядосва... Към кой епизод му идва акъла? Майка му и аз съм я гледала, ама не мога да си спомня къде... Аз не съм изгледала мн филми, така че все се опитвам да се напрегна и все не мога да се сетя... Майката на Че Гьонг е шефката на Би Рейн в 'Full house'... А майката на Шин Гун не беше ли майка на любимата на Илджиме? |
| | | Sunshine
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:12 | |
| Майката на Че Гьонг играе и майка на Джан Ди в БОФ,бащата играе баща на О Ха Ни в Целувката (ако й беше така името:)) А майката на принц Шин играеше сценаристката в Мерито :) Шин и мен ме дразни от време на време и аз се чудя кога ще се осъзнае, а Юл малко ми е тъжно за него,той си хареса Че Гьонг,нали? |
| | | direndur
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:18 | |
| Честно и аз съм я виждала, но не се сещам къде. Колкото до Шин Гун... малко късничко му идваше ума в главата, някъде към 18 епизод ако не се лъжа. Лоли ти наближаваш момента с първата брачна нощ. Тогава и двамата бяха големи капии. Аз съм в момента на 13ти епизод. Дам, той от самото начало Юл я хареса много. Двамата с Шин Гун се бориха за нея. Той дори на майка си се опълчи, заради Че Гьонг. А майка му (с извинение) си беше мрасница, прави всевъзможни неща само и само да всее смут в кралското семейство. |
| | | Lollipop
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:21 | |
| О, значи и първа брачна нощ ще има Ще падне голям смях... Ето, Жужу, откъде ми е позната тази жена... Иначе Юл мн го харесвам... Все пак той оправя всички каши на майка си накрая... Изпитах голямо морално удовлетворение, когато я махнаха от престола и остана с него... Все пак аз си такава - трябва да изгледам последния епизод, та зная, че има хепиенд... Но докато стигна до него ще полудея.... |
| | | Sunshine
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:24 | |
| А майката на Юл като каза "Аз не искам много, само това,което ми принадлежи" и кралската титла ако не е много мухахахахахах голяма е патица майка му... Това с първата брачна нощ ще е интересно,я да продължавам да гледам аз :Д Лоли леле и ти си като мен,а аз си мислех че единствено аз правя този номер :Д Когато гледах БОФ и стигнах до 7 епизод реших да прегледам края,защото вече чувствах,че до края мога да полудея :Д:Д:Д |
| | | direndur
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:40 | |
| Той края е малко трудно да се определи дали е щастлив или тъжен - все пак Шин Гун слезе от престола, е вярно ще се събраха официално с Че Гьонг, но пък живееха извън страната, ако не се лъжа. Юл винаги оправяше бакиите на майка си, именно заради него харесах филма. Той ме впечатли на примависта. |
| | | Lollipop
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:43 | |
| О, дам, задължително го правя... И аз така след 5-6 епизод задължително гледам края, защото иначе цялото ми удоволствие умира в напрежението какво ще стане... Корейските драми ме убиват, за да гледам и да е удоволствие гледането трябва поне краят да съм видяла... Вече, че трябва да повторя още веднъж драмата, за да осъзная изпуснатото от напрежение - това е ясно... Ами, Жужи, радвам се, че сме еднакви в това отношение, не бях срещала човек като мен и всички ме мислят за луда... 'Няма да ти кажа краят', за да ти е интересно... Бооо, при мен не е така... |
| | | Sunshine
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:46 | |
| Аааа стига, няма хепи енд или поне на 100% пфууууу ама :( Нищо сега пада голям смях при мен,стомаха ме заболя да се смея с тези двамата. Стигнах до момента,когато са на гости на нейните родители и спят на едно легло Това момче,от приятелите на Шин,със зелената кола Beetle,да не е влюбен в балерината? Лоли и при мен е точно така,напрежението убива удоволствието ми,въпреки че се опитвам да не го правя или да не искам никой да не ми казва нищо,не мога,не успявам,трябва да знам Иначе мога да откача тотално и почвам да превъртам даден епизод за да свърши по-бързо за да почна следващия и така до края |
| | | Lollipop
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:52 | |
| Дам, и изпускаш важни моменти... Аз не превъртам, ами гледам до пълно изключване на ума като зомби... Дам, и аз мисля, че той е влюбен в балерината... Ди, знаеш ли, в този епизод, който гледах снощи Шин Гун каза, че иска да е крал само две години, което ме кара да мисля, че хепиендът е пълен за него... А и той знае, че Че Гьонг не е родена за превземките на двореца... |
| | | Sunshine
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 15:54 | |
| Ооо колко мило,аххх :) И все пак ми е тъжно за Юл :( Обаче само на мен ли вилма много ми напомня за БОФ,че даже и Целувката или само си внушавам |
| | | Lollipop
| Заглавие: Re: Киномания 4/20/2011, 16:23 | |
| За Целувката не мисля, но с БОФ определено има общо... Само дето Че Гьонг си е направо супер персонаж в сравнение с Джан Ди... Ако почна сега да се оплаквам Джан Ди... Нея държа отговорна за цялата драма около Джун Пьо и Джи Хо... Смятам, че тя залъгваше Джи Хо до последния момент... Мисля, че с Че Гьонг няма да се получи така... Юл е самоинформиран, че тя е влюбена в Шин... Или поне се надявам нататък във филма да няма такъв проблем... |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Киномания | |
| |
| | | |
Страница 3 от 14 | Иди на страница : 1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14 | |
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|